– beheersen –

– beheersen –

Risico’s maken projecten onbeheersbaar. Daarom moet het risico-management goed zijn ingericht.  Waar project-management juist is gebaseerd op het planmatig voorbereiden en uitvoeren van activiteiten, daar gaat het bij risico’s juist om onverwachte en niet ingeplande gebeurtenissen.

Toch komen risico’s zelden zomaar uit de lucht vallen. Bijna alle risico’s zijn van te voren te beredeneren. En daarmee zijn ze ook beheersbaar.

Een zorgvuldige scan van mogelijke risico’s hoort bij de essentiële onderdelen van elk project. Zo’n scan dient zo vroeg mogelijk in het project te worden ingepland. Op deze wijze kunnen verstorende invloeden worden meegenomen en kunnen eventuele positieve effecten juist worden benut. Dat maakt het projectplan stabiel en het resultaat betrouwbaar. De scan moet ook regelmatig herhaald worden zodat ook tussentijdse nieuwe inzichten worden opgemerkt.

Project Managers van INIT Circle benutten elk overlegmoment om risico’s te scannen en gebruiken de resultaten als input voor een actief risico-management beleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!