– benefits –

– benefits –

Theorie en praktijk: wie checkt of de voordelen zijn gerealiseerd? Toch is er veel voor te zeggen om dat wel te doen. Maar hoe maak je het waar? Door borging van de benefit reviews krijgen organisaties inzicht in de echte resultaten van hun projecten. Organisaties leren en toekomstige projecten worden succesvoller.

Te vaak zijn de benefit reviews het stiefkindje van het project. Voor projectleiders is het een staartje dat pas na hun vertrek actueel wordt, voor opdrachtgevers is het een verantwoording die snel vergeten wordt in de dynamiek van de business van iedere dag.

Bij de start van een project heeft men helder voor ogen waarom een project opgestart moet worden. De projectleider neemt die visie op in de business case, een essentieel onderdeel van de Project Brief en de latere Project Initiation Documentation. Zo wordt het project zakelijk gerechtvaardigd. Maar stellen we achteraf ook nog wel vast of het project ook echt opgeleverd heeft wat we voor ogen hadden?

Benefit Reviews horen daarom stevig verankerd te worden in elk project. Gedurende het project maken de benefit reviews deel uit van de Go/No Go beslissing bij elke fase overgang. Maar ook na het project moeten de benefit reviews ingepland en uitgevoerd worden.

De Project Managers van INIT Circle hebben te vaak gezien dat de benefit reviews na het project uitbleven. Daarom heeft INIT Circle het uitvoeren van benefit reviews na afsluiting van het project integraal opgenomen in de verantwoordelijkheden van de Project Manager. De reviews worden ook na afsluiting van het project structureel meegenomen in de planning en uitgevoerd door dezelfde Project Managers die ook verantwoordelijk waren voor het project. Op deze wijze leert niet alleen de opdrachtgever en zijn organisatie van de reviews, ook de Project Managers zien in de praktijk wat er met hun project is gebeurd en kunnen dat toepassen in nieuwe projecten.

Nieuwsgierig geworden naar de projectaanpak van INIT Circle? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!